Kirkonkellot

Kirkonkelloilla on pitkät perinteet tärkeiden asioiden viestimisessä yhteisölle. Kellojen soitolla ilmoitetaan juhlapyhistä, kirkonmenoista ja välitetään suruviestejä. Koska kirkonkellot voivat joutua vuosien saatossa koetukselle, tarvitsevat ne säännöllistä huoltoa ja kunnossapitoa.

Palvelumme

Teemme kirkonkellojen rakenteiden huolto- ja saneeraustöitä

Maahantuomme ja asennamme kirkonkelloja

Maahantuomme ja asennamme asiakkaillemme erikokoisia kirkonkelloja. Kellotilaus tehdään aina asiakkaan toiveen ja tarpeiden mukaisesti. Kellojen sävelet, koko sekä mahdolliset koristeet ja tekstit valitaan asiakkaan toiveiden perusteella. Tarvittaessa konsultoimme kellovalimon asiantuntijoita esimerkiksi sävelten sopivuudesta. Tilaamme kellot itävaltalaiselta Grassmayr-kellovalimolta, jossa kellot valetaan yksilöllisesti.

Valmistamme kellonsoittojärjestelmiä

Valmistamme kellonsoittojärjestelmiä, jotka automatisoivat ja helpottavat kirkonkellojen soittamista. Kellonsoittojärjestelmällä voidaan ohjata kaikkia vanhoja sähköisiä lyömälaitteita, vasaroita ja heilutusmoottoreita. Järjestelmä räätälöidään asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaisesti, esimerkiksi kirkossa ja hautauskappelissa on tyypillisesti erilaiset tarpeet kellojen soitolle.

Kellonsoittojärjestelmän ohjaaminen tapahtuu luotettavasti ja helposti Siemens -teollisuusohjausjärjestelmällä ja kosketusnäyttöpaneelilla.  Lue lisää kellonsoittojärjestelmistä.

kirkonkellot

Lue lisää Suvekon huoltamista kirkonkelloista:

Loviisan Sanomat: Halkinainen pikkukello laskettiin pois kirkontornista (25.11.2016)

Lapinlahden seurakunta: Lapinlahden kirkonkellon kielet eläkkeelle (31.12.2014)

Suur-Jyväskylä: Säynätsalon kirkonkellot siirtyvät sähköön (21.12.2013)